Not working autopilot instrument

Questions about deployment and use of Air Manager Instruments

Moderators: russ, Ralph

Message
Author
mcmurphy
Posts: 14
Joined: Thu Feb 01, 2024 8:45 am

Not working autopilot instrument

#1 Post by mcmurphy »

Hello, i'm using airmanager desktop with x-plane 12 on a mac. That works allmost perfectly. I have 2 touch screens for instruments i'm using with a standard 737 from x plane. The only thing that is not working is the autopilot. Some of the dials i can turn and they react (heading) but i don't see any green lights on my air manager touch screens. No buttons work on the touch screen. I have an input of 'mouse and touch' and the rest of the instruments work. Can anyone help me?

mcmurphy
Posts: 14
Joined: Thu Feb 01, 2024 8:45 am

Re: Not working autopilot instrument (MCP) for 737

#2 Post by mcmurphy »

Isn't anybody capable of helping me? I have a non working autopilot. Used several MCP's for the 737, but non of them work. I now use the Boeing 737-800X Z_2D_XP-MCP , i can use the buttons, they work but the display's stay blank. It's very frustating.

User avatar
jph
Posts: 2856
Joined: Fri Apr 10, 2020 12:50 pm
Location: Somewhere over the rainbow..

Re: Not working autopilot instrument

#3 Post by jph »

I don't know anyone who uses a 'mac'. That may be part of your issue. Send a support ticket into the company (SI). I think they may have a mac for testing. Most people use windows.
Joe. CISSP, MSc.

User avatar
Ralph
Posts: 7924
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Not working autopilot instrument

#4 Post by Ralph »

There's no autopilot that works with the standard 737. The one that does work for X-Plane is for the Zibomod.

mcmurphy
Posts: 14
Joined: Thu Feb 01, 2024 8:45 am

Re: Not working autopilot instrument

#5 Post by mcmurphy »

great. Not. I don't fly the Zibo, i hate that plane.

mcmurphy
Posts: 14
Joined: Thu Feb 01, 2024 8:45 am

Re: Not working autopilot instrument

#6 Post by mcmurphy »

I see lots of instruments, including an autopilot for the 737NG, what plane is that?

User avatar
Ralph
Posts: 7924
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Not working autopilot instrument

#7 Post by Ralph »

That is the old x737 I believe.
What's wrong with the Zibo?

mcmurphy
Posts: 14
Joined: Thu Feb 01, 2024 8:45 am

Re: Not working autopilot instrument

#8 Post by mcmurphy »

It has never flown good on my computer.
Maybe i should try it once more......

Thanks.

User avatar
Ralph
Posts: 7924
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Not working autopilot instrument

#9 Post by Ralph »

Never heard about that before. Should be much better than the default 737.

User avatar
woyczek
Posts: 9
Joined: Thu Mar 21, 2024 3:34 pm

Re: Not working autopilot instrument

#10 Post by woyczek »

Hi, for the DC-3 under XP11 for MacOS, I have searched and tried a lot of different autopilots from community instruments.
A lot of them were working nicely, and permitted me to design the rudder automatic adjustment of the DC-3.

So, I assume you may be able to do the same: search from the instrument list and find a working autopilot for the 737 :) and eventually redesign it for your own needs.
--
If it works, don’t fix.

Post Reply