Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

Support for Air Player desktop on ARM devices, like the Raspberry Pi.

Moderators: russ, Ralph

Post Reply
Message
Author
monkeysuncle
Posts: 60
Joined: Tue Nov 20, 2018 9:34 pm

Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#1 Post by monkeysuncle »

Hello, for unknown reasons, "some" of my instruments stopped working. My altimeter works, but stopped displaying the inHg. My heading indicator works, but the airspeed, tachometer, vertical airspeed no longer work. I'm running XPlane 12, and AIr Player on a RPi. This is with the default Cessna 172SP loaded. Any ideas on how to debug this? THanks, Dave

User avatar
Keith Baxter
Posts: 4685
Joined: Wed Dec 20, 2017 11:00 am
Location: Botswana

Re: Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#2 Post by Keith Baxter »

Hi,

This is known. The cause is the different datarefs and commands.

I have asked for instruments to be specific marked for xp11 and/or xp12 due to the change in datarefs etc. however the SI guys seem not to see an issue. Perhaps if more users complain they might take notice.😎

Keith
AMD RYZEN 9 5950X CPU, Corsair H80I cooler, ASUS TUF GAMING B550-PLUS AMD Ryzen Mother Board,  32Gb ram Corsair Vengeance 3000Mh, MSI GTX960 4G graphics card 

User avatar
Sling
Posts: 5237
Joined: Mon Sep 11, 2017 2:37 pm
Contact:

Re: Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#3 Post by Sling »

Can you provide specific details of those instruments that work in xplane11 that don’t work in xplane12 or vice versa.

monkeysuncle
Posts: 60
Joined: Tue Nov 20, 2018 9:34 pm

Re: Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#4 Post by monkeysuncle »

The thing is, these instruments were working a few weeks ago. Same Air Manager and Player versions, same Xplane 12 version. Very mysterious.

User avatar
Sling
Posts: 5237
Joined: Mon Sep 11, 2017 2:37 pm
Contact:

Re: Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#5 Post by Sling »

Oh ok so not an xplane 12 compatibility issue then. Give the connection troubleshooting steps listed on the wiki a try.

User avatar
Ralph
Posts: 7918
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#6 Post by Ralph »

As Sling mentioned, sounds like a network issue. Also make sure that you have the latest plugin.

monkeysuncle
Posts: 60
Joined: Tue Nov 20, 2018 9:34 pm

Re: Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#7 Post by monkeysuncle »

Will do, thanks. The thing is, only some instruments have stopped responding, other are working fine.

User avatar
Ralph
Posts: 7918
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Some Instruments Stopped Working in XPlane 12

#8 Post by Ralph »

Network issues cause weird results.

Post Reply