Moving map G4/530 display on remote machine

Latest Information on Sim Innovation's flagship product Air Manager

Moderators: russ, Ralph

Post Reply
Message
Author
newhopemusician
Posts: 4
Joined: Sun Nov 26, 2023 5:22 pm

Moving map G4/530 display on remote machine

#1 Post by newhopemusician »

Hi - I've fiddled with air manager on my iPad but haven't yet purchased the desktop version so I have a question about moving map functionality in a Garmin 4/530.

In my ideal setup I will have Machine 1 running Xplane and Machine 2 running Air Manager with a touch screen monitor and a Garmin 4/530 from Air Manager. My question is will Machine 2 actually show the moving map, or will it display a red screen similar to what the iPad does?

User avatar
Ralph
Posts: 7933
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Moving map G4/530 display on remote machine

#2 Post by Ralph »


newhopemusician
Posts: 4
Joined: Sun Nov 26, 2023 5:22 pm

Re: Moving map G4/530 display on remote machine

#3 Post by newhopemusician »

Thanks, I appreciate that, however that page refers to the "simulator device itself". Is that the primary instance of where Xplane is running? In my scenario I will have two instances of the sim, one primary and one networked secondary instance as a remote display. Do both count as the simulator device for air manager or only the primary?

newhopemusician
Posts: 4
Joined: Sun Nov 26, 2023 5:22 pm

Re: Moving map G4/530 display on remote machine

#4 Post by newhopemusician »

Just following up here, is it possible to do what I'm trying to do?

User avatar
Ralph
Posts: 7933
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Moving map G4/530 display on remote machine

#5 Post by Ralph »

Only with X-Plane 12 and streaming in Air Manager 4.2.

newhopemusician
Posts: 4
Joined: Sun Nov 26, 2023 5:22 pm

Re: Moving map G4/530 display on remote machine

#6 Post by newhopemusician »

This is great thank you. Will this also work for Air Manager on an iPad?

User avatar
Ralph
Posts: 7933
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Moving map G4/530 display on remote machine

#7 Post by Ralph »

Eventually yes, when 4.2 for ipad is released.

ricardo
Posts: 13
Joined: Thu Feb 29, 2024 7:13 am

Re: Moving map G4/530 display on remote machine

#8 Post by ricardo »

For now you are better off doing this on a single machine. Or two pcs. With a touchscreen it works great

Post Reply