Creating Instruments and using them on Android

Help with Air Manager Android version

Moderators: Ralph, russ

Post Reply
Message
Author
nikivolo
Posts: 4
Joined: Sat Jan 25, 2020 6:38 pm

Creating Instruments and using them on Android

#1 Post by nikivolo » Sat Jan 25, 2020 6:51 pm

Dear Sirs,
Could you kindly confirm it is still not possible (unless passing your tests) to build an instrument (with AM desktop) and then use it on AM Android version?
Thank you very much,
Nikivolo

User avatar
Ralph
Posts: 5088
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Creating Instruments and using them on Android

#2 Post by Ralph » Sat Jan 25, 2020 8:13 pm

There's a couple of topics on this subject, like this one: viewtopic.php?f=7&t=2066

nikivolo
Posts: 4
Joined: Sat Jan 25, 2020 6:38 pm

Re: Creating Instruments and using them on Android

#3 Post by nikivolo » Sat Jan 25, 2020 10:28 pm

What a pity...
Thank you very much anyhow for your quick reply

User avatar
Sling
Posts: 4435
Joined: Mon Sep 11, 2017 2:37 pm
Contact:

Re: Creating Instruments and using them on Android

#4 Post by Sling » Sun Jan 26, 2020 2:36 am

If you want to 100% use a tablet the only option in this case is for it to run windows i’m afraid. I personally thnk a touch screen connected to the AM computer still gives the best flexibility.

Just my opinion.

Tony

nikivolo
Posts: 4
Joined: Sat Jan 25, 2020 6:38 pm

Re: Creating Instruments and using them on Android

#5 Post by nikivolo » Mon Jan 27, 2020 11:51 am

Sorry but I have difficulties understanding this decision. Unfortunately I have three android tablets and, of course I am not willing to buy any windows tablet just for this.
I really wonder why I should not use my "ugly and maybe even not perfectly working" instrument, but that I have programmed, on my tablet.
I guest there is an important reason behind this.
Anyhow I hope this thing gets changed. I will then happily buy the program.
In the mean time, all the best to you all.
Nikivolo

User avatar
Sling
Posts: 4435
Joined: Mon Sep 11, 2017 2:37 pm
Contact:

Re: Creating Instruments and using them on Android

#6 Post by Sling » Mon Jan 27, 2020 1:09 pm

The tablet issues are Google and Apple related issues and not specifically an Air Manager issue so unless they change I doubt we will see a change. Android at least can dowload from the store but iOS is even further limited to what comes with the App. I suppose if dowloading from the store is possible with Android then in theory it should be possible to download from any place. Only Sim Innovations can comment on why its this way I'm afraid.
Last edited by Sling on Wed Jan 29, 2020 8:43 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Ralph
Posts: 5088
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Creating Instruments and using them on Android

#7 Post by Ralph » Mon Jan 27, 2020 7:13 pm

This has been discussed many times before. It is not allowed to upload code to an iPad. Also note that the application is called Air Manager, not Air Player. Air Manager isn't made to be configured by other applications.
We might release Air Player for Android one day, but it is not scheduled for now.

nikivolo
Posts: 4
Joined: Sat Jan 25, 2020 6:38 pm

Re: Creating Instruments and using them on Android

#8 Post by nikivolo » Wed Jan 29, 2020 6:40 pm

Talking about Android not Ipad (as in the title).
Thanks

User avatar
Ralph
Posts: 5088
Joined: Tue Oct 27, 2015 7:02 pm
Location: De Steeg
Contact:

Re: Creating Instruments and using them on Android

#9 Post by Ralph » Thu Jan 30, 2020 7:47 am

I was talking about Android as well. It would require a complete new application, which requires a lot of work. Unfortunately we do not have the time at the moment. Hopefully in the future.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests