xplane connection problem

Help with Air Manager Android version

Moderators: Ralph, russ

Message
Author
User avatar
cyberguerro
Posts: 108
Joined: Fri Dec 01, 2017 6:00 pm

Re: xplane connection problem

#21 Post by cyberguerro » Tue Apr 16, 2019 6:38 pm

Tests repeated with new APPLE app ver. 3.5.... same results: APPLE APP always works.

User avatar
Corjan
Posts: 2371
Joined: Thu Nov 19, 2015 9:04 am

Re: xplane connection problem

#22 Post by Corjan » Wed Apr 17, 2019 6:58 am

Hi,

Very weird...
So Android + Windows is okay, Linux + iPad is okay, but only Android + Linux seems to give issues?

Corjan

User avatar
cyberguerro
Posts: 108
Joined: Fri Dec 01, 2017 6:00 pm

Re: xplane connection problem

#23 Post by cyberguerro » Wed Apr 17, 2019 7:02 am

RIGHT :!: 8-)
It seems that the problem of automatic search and connection only concerns the combination LINUX (plugin I think) + ANDROID app

User avatar
cyberguerro
Posts: 108
Joined: Fri Dec 01, 2017 6:00 pm

Re: xplane connection problem

#24 Post by cyberguerro » Tue Apr 23, 2019 8:52 am

@Corjan, were you able to reproduce the automatic connection error between Linux plugin and Android app?

User avatar
Corjan
Posts: 2371
Joined: Thu Nov 19, 2015 9:04 am

Re: xplane connection problem

#25 Post by Corjan » Tue Apr 23, 2019 9:27 am

Hi,

Sorry, no update yet, I was a bit to busy last week.
I'll see if I find time this week. It is a very specific issue where we probably only have a handful of people using Linux, so it tends to fall down on my priority list ;)

It is still on the list though, so I will have a look at it soon.

Sorry for the delay,

Corjan

User avatar
cyberguerro
Posts: 108
Joined: Fri Dec 01, 2017 6:00 pm

Re: xplane connection problem

#26 Post by cyberguerro » Wed May 15, 2019 7:29 am

Hi @Corjan, how are you? I hope fine :)
I'm a little sad that after more than a month from my issue, I still can't use Air Manager on my android tablet, but I still hope you can find the time to solve my problem.
Forgive me again if I insist on asking you for updates, but I think you agree with me that no one is happy to have paid for a product that after an update stops working, even if mine it's a minority case.

Thank you again
Claudio

User avatar
Corjan
Posts: 2371
Joined: Thu Nov 19, 2015 9:04 am

Re: xplane connection problem

#27 Post by Corjan » Wed May 15, 2019 7:56 am

Hi,

Yes, sorry about that. I have kept pushing this issue forward :)
Tomorrow I'm going to look at this!

Corjan

User avatar
Corjan
Posts: 2371
Joined: Thu Nov 19, 2015 9:04 am

Re: xplane connection problem

#28 Post by Corjan » Thu May 16, 2019 9:33 am

Hi,


I think I reproduce the same issue as what you are having.

I can reproduce it doing these steps:
- Disable automatic connection, and fill in X-plane IP
- Connection is okay, instrument is live
- Disable Wifi
- Disconnected from X-plane text appears
- Enable Wifi
- Connected to X-plane appears
- Instrument is not live, not getting data


Hopefully this is the similar to the issue you are having. Looking back in this thread, it seems you are also using a manual connection right?

Corjan

User avatar
cyberguerro
Posts: 108
Joined: Fri Dec 01, 2017 6:00 pm

Re: xplane connection problem

#29 Post by cyberguerro » Thu May 16, 2019 10:34 am

Corjan wrote:
Thu May 16, 2019 9:33 am
Hi,


I think I reproduce the same issue as what you are having.

I can reproduce it doing these steps:
- Disable automatic connection, and fill in X-plane IP
- Connection is okay, instrument is live
- Disable Wifi
- Disconnected from X-plane text appears
- Enable Wifi
- Connected to X-plane appears
- Instrument is not live, not getting data


Hopefully this is the similar to the issue you are having. Looking back in this thread, it seems you are also using a manual connection right?

Corjan
All right, it's like my case, only one thing: I'm not be able to see 5th step: I don't see "connected" message.... ...for me still disconnected.
To reconnect I have to close app or set "automatic connection" and then set "manual connection"

User avatar
Corjan
Posts: 2371
Joined: Thu Nov 19, 2015 9:04 am

Re: xplane connection problem

#30 Post by Corjan » Thu May 16, 2019 12:08 pm

Hi,

I think I found the issue. Internally, stuff was not reset correctly when a wifi reconnect occurs.
Just pushed a AM 3.6 Alpha version. It should be available in the Play Store in a while.

Corjan

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests