Search found 235 matches

by frumpy
Tue Jan 19, 2021 7:28 am
Forum: Cockpit building
Topic: My EC135 HomeCockpit
Replies: 60
Views: 10157

Re: My EC135 HomeCockpit

The ND doesn’t seem to be working for me at all. It does not rotate with change of heading. And the PFD is often showing error flags. Am I using the wrong aircraft for this? Try v4, which is available on the rotorsim page too. The flight model is a bit more twitchy and it gets into a VRS very easy,...
by frumpy
Tue Nov 24, 2020 3:24 pm
Forum: Lua and API Scripting Help
Topic: Forcing a dataref driven by plugin
Replies: 2
Views: 345

Re: Forcing a dataref driven by plugin

Thanks for the heads-up, I found a way around. It can be turned off by design, just a bit hard to find that info.
by frumpy
Mon Nov 23, 2020 10:36 pm
Forum: Lua and API Scripting Help
Topic: Forcing a dataref driven by plugin
Replies: 2
Views: 345

Forcing a dataref driven by plugin

Hi there, a heli changes the view in X-Plane with every frame (or every flight model?) by design to a certain value. I'd like to block this plugin-driven head-movement by putting this into the ADI-loop: xpl_dataref_write("sim/graphics/view/field_of_view_roll_deg", "FLOAT", 0, 0,true) This results in...
by frumpy
Mon Nov 23, 2020 9:00 pm
Forum: General Instrument Help
Topic: The mechanics of using a font at a certain size
Replies: 8
Views: 827

Re: The mechanics of using a font at a certain size

There is some magic to the fontsize. To make a font at 50% clear without any interpolation, the fontsize and position of text has to be divideable by 2. First I measured the required fontsize from a photo of the real instrument, then made it the same pixelheight in fontstruct. Afterwards I tried a t...
by frumpy
Thu Nov 19, 2020 9:59 am
Forum: General Instrument Help
Topic: The mechanics of using a font at a certain size
Replies: 8
Views: 827

Re: The mechanics of using a font at a certain size

It's a bit magic, yes. texttestzip.zip The attached instrument uses two fonts. The blurry one (testfont2) is 8 pixels high. The sharp one (testfont) should be 8 pixels high too, but I cannot check since I did not save it. Perhaps it's a matter of wideness? The goal is to have a font which is 30 pixe...
by frumpy
Wed Nov 18, 2020 9:08 pm
Forum: General Instrument Help
Topic: The mechanics of using a font at a certain size
Replies: 8
Views: 827

Re: The mechanics of using a font at a certain size

Yes,take a look at the screenshot - 8 pixels high, textsize 8 and 16 are blurred (scaling 200% t see it better).
by frumpy
Wed Nov 18, 2020 7:47 pm
Forum: General Instrument Help
Topic: The mechanics of using a font at a certain size
Replies: 8
Views: 827

The mechanics of using a font at a certain size

clear_font.png Hello, I'm trying to use an own font which I'm making pixel-by-pixel. My goal is to use a certain gauge at 100% or 50% size without any interpolation/antialiasing on the fonts. I played quite a lot with this, but I don't understand the system behind it yet. Lets say I am doing a font...
by frumpy
Wed Nov 18, 2020 6:24 pm
Forum: Air Manager
Topic: Aerofly FS2 not working
Replies: 11
Views: 1994

Re: Aerofly FS2 not working

Only "throttle" and "power" are available variables. But I fear it's a waste of time to put work into this for now. Thanks anyway.
by frumpy
Wed Nov 18, 2020 3:51 pm
Forum: Air Manager
Topic: Aerofly FS2 not working
Replies: 11
Views: 1994

Re: Aerofly FS2 not working

Well, it has the nicest helicopter for desktop simming as far as I know. Hard to get into a VRS, but strong ground effect and strong yaw when
changing the power.I thought about adapting the R22 panel, since the basic flight parameters and the nav is accessible.
Uh well, then no AF2 in AM.
by frumpy
Wed Nov 18, 2020 9:36 am
Forum: Air Manager
Topic: Aerofly FS2 not working
Replies: 11
Views: 1994

Re: Aerofly FS2 not working

There is an airspeed indicator avilable in the store, but it does not work. I installed the plugin, AF settings
"broadcast flight info to IP address 192.168.001.255", AM setting "automatic" and "manual: AF 192..." set,
but no data. IP port 49002 is okay? Did I miss anything?